Petrolul s-a ieftinit cu 3,1%

Petrolul s-a ieftinit, luni, cu 3,1%, sub 91 de dolari pe baril, aceasta fiind a patra sedinta consectiva de scadere, in contextul in care traderii se tem ca eforturile de solutionare a crizei internationale nu vor reusi sa opreasca declinul rapid al cererii de titei, transmite Reuters preluat de.Autoritatile americane au aprobat, vineri, un program de stabilizare a sectorului financiar, in valoare de 700 miliarde dolari, care se pare ca este suficient pentru a mentine situatie sub control pentru moment.

Cuvinte cheie: dolari, baril, scazut

Citeste tot articolul Petrolul s-a ieftinit cu 3,1%

Citeste mai mult...

BNR ar putea interveni pentru a sprijini leul

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea interveni in aceasta saptamana pentru a sprijini leul si a mentine inflatia sub control, dupa ce moneda s-a depreciat cu peste 10% in ultima luna, aproape de minimul ultimilor patru ani, considera analistii intervievati de Reuters si preluati de.Interventia BNR va fi necesara, in opinia analistilor, pentru a preveni o posibila criza a sectorului bancar.

Cuvinte cheie: banca, putea, leul


Citeste mai mult...

Cursul BNR a urcat cu 1,78%, la 3,9410 lei/euro

Leul a continuat sa se deprecieze intr-un ritm alert in raport cu euro in prima parte a sedintei interbancare de luni, iar cursul de referinta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat cu 6,9 bani, la 3,9410 lei/euro, reprezentand nivelul maxim de la finele anului 2004, transmite. In prima parte a zilei, cotatiile au atins un maxim de 3,9810 lei/euro, dar la nivelul cursului de referinta deprecierea a fost mai mica, de 1,78%. Un curs de referinta superior celui de luni a fost afisat de banca centrala la 31 decembrie 2004, de 3,9663 lei/euro."Cotatiile au urcat pana la 3,9810 lei/euro, pe piata locala, ca urmare a iesirii investitorilor de pe monedele riscante.



Citeste mai mult...

Oleg Deripaska - primul miliardar afectat de criza financiara globala

Oleg Deripaska este primul miliardar rus afectat public de criza financiara globala, dupa ce devalorizarea unei participatii de 20% detinuta la o companie canadiana l-a determinat sa cedeze pachetul de actiuni catre creditorii care au finantat investitia, potrivit Financial Times, preluat de.Deripaska s-a confruntat cu nemultumiri legate de valoarea garantiei, exprimate de creditorii care i-au acordat un credit de un miliard de dolari, necesar investitiei de 1,4 miliarde de dolari la producatorul de piese auto Magna International, din Canada.

Cuvinte cheie: dolari, rus, miliarde


Citeste mai mult...

Economia britanica - intr-o stare critica

Economia britanica se afla in prezent intr-o stare foarte proasta, a apreciat, duminica, noul ministru britanic al Comertului, Peter Mandelson, intr-un interviu acordat postului de televiziune Sky News, relateaza AGERPRES. Intrebat ce parere are in legatura cu economia, fostul comisar european pentru comert a raspuns ca, in opinia sa, aceasta "este intr-adevar intr-o stare foarte proasta", aratand ca sistemul financiar trebuie considerat drept un pacient care sufera de o boala, careia guvernul trebuie sa-i gaseasca un remediu.



Citeste mai mult...

Se iau masuri pentru a face fata crizei

Cei patru membri europeni ai G8 - Franta, Germania, Marea Britanie si Italia (G4) - au alcatuit, sambata, intr-un minisummit la Paris, catalogul masurilor ce ar trebui adoptate pentru a face fata crizei financiare si s-au angajat solemn sa sustina institutiile financiare europene aflate in dificultate, relateaza AGERPRES. Dupa o reuniune de trei ore, presedintele francez, in prezenta cancelarului german Angela Merkel si a premierilor britanic, Gordon Brown, si italian, Silvio Berlusconi, a declarat ca toti patru propun organizarea unui summit international "cat mai curand posibil" in care sa fie revazute reglementarile capitalismului financiar.



Citeste mai mult...

Preturile energiei la nivel regional ar varia cu pana la 15%

Impunerea tarifului unic la energie electrica pentru consumatorii casnici este o problema sensibila, deoarece costurile de distributie pot determina variatii ale preturilor de pana la 15%, in functie de regiune, dar liberalizarea brusca a politicii de tarifare ar avea si dezavantaje, potrivit ANRE, preluat de. "Desi trebuie sa stabilim, conform legii, un pret unic pentru energie la nivel national, exista diferente de costuri in functie de retea - cat este de extinsa, formele de relief pe care le strabate, densitatea consumatorilor sau politica de investitii a operatorului.

Cuvinte cheie: energie, putea, anre


Citeste mai mult...

Cursul de schimb coboara spre 3,92 lei/euro

Moneda nationala s-a apreciat in debutul sedintei de marti, iar cotatiile se situau la 3,9200-3,9240 lei/euro, dupa prima ora de tranzactionare, in contrast cu valutele emergente, care se depreciaza, iar dealerii suspecteaza ca evolutia pozitiva a fost determinata de interventia BNR, relateaza. "Valutele din regiune isi continua deprecierea in raport cu moneda europeana. In piata exista speculatii potrivit carora BNR ar fi intervenit in favoarea leului", a spus un dealer.La deschiderea sedintei, bancile au platit in jur de 3,9450 lei pentru un euro, pentru ca dupa o ora cursul de schimb sa coboare cu circa doi bani.

Cuvinte cheie: ora, luni, moneda


Citeste mai mult...

Comisia Europeana doreste "munca decenta"

Comisarul european pentru strategia comunicarii si relatii institutionale Margot Wallstrom a semnat, marti, Apelul lansat de cinci sindicate si organizatii neguvernamentale in favoarea "muncii decente", a anuntat Confederatia Internationala a Sindicatelor /CIS/, care a organizat marti actiuni consacrate acestei teme, relateaza France Presse, potrivit AGERPRES. "Prin semnarea Apelului la actiune recunoastem ca nu putem ramane pasivi cand jumatate din forta de munca din lume castiga mai putin de 2 dolari pe zi si cand 12,3 milioane de femei si barbati lucreaza in sclavie.

Cuvinte cheie: munca, cis, marti


Citeste mai mult...

Expunerea leului poate opri avansul economiei Romaniei

Cresterea economica va continua in Romania si Bulgaria, dar posibilitatea ca avansul sa fie oprit brusc de inghetarea creditarii este tot mai mare, in timp ce expunerea leului pe pietele financiare ar putea afecta capacitatea de plata a imprumuturilor in valuta, potrivit unei analize Reuters preluate de.



Citeste mai mult...

Exporturile romanesti trebuie extinse pe pietele asiatice

Romania ar trebui sa exporte si pe alte piete, in afara de cea unica europeana, cum ar fi cele din fostul bloc sovietic sau din Asia, a declarat, marti, la deschiderea TIB - Targul Tehnic International Bucuresti, ministrul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, potrivit AGERPRES. "Peste 70 la suta dintre exporturile Romaniei se indreapta spre piata unica europeana. Acest lucru este destul de riscant, in contextul unor turbulente. Este o dependenta periculoasa. Romania ar trebui sa exporte si pe pietele asiatice sau in cele din fostul bloc sovietic.



Citeste mai mult...

INS a anuntat noul coeficient utilizat la vanzarea caselor nationalizate

Coeficientul de crestere a castigurilor salariale medii nete pe economie pentru luna iunie 2008, fata de ianuarie 1990, a fost de 4.312,33 ori, iar fata de luna februarie 1992 de 1.001,02 ori, a anuntat vineri Institutul National de Statistica /INS/, preluat de Agerpres. Acest coeficient este adus la cunostinta consiliilor judetene si locale, primariilor, societatilor comerciale si unitatilor specializate in vanzarea locuintelor in conformitate cu prevederile Legii 112/1995, referitoare la vanzarea/cumpararea locuintelor nationalizate.

Cuvinte cheie: luna, medii, economie


Citeste mai mult...

Proiect imobiliar intarziat din cauza preturilor practicate de constructori

Dezvoltatorul imobiliar Atrium Centers, cu sediul in Ungaria, a anuntat ca va intarzia finalizarea unui proiect imobiliar la Cluj, in valoare de 100 milioane de euro, din cauza ca nu a reusit sa gaseasca o companie de constructii, potrivit AGERPRES."Principalul motiv pentru aceasta intarziere este ca, la prima licitatie, am primit oferte care solicitau un pret extrem de mare, iar noi vrem sa ne consolidam pozitia, pentru ca proiectul de la Cluj nu este unul speculativ, astfel incat dorim sa obtinem cel mai bun pret posibil", a declarat Michael Israeli, managing partner la compania imobiliara.



Citeste mai mult...

Sectorul imobiliar din Europa, amenintat de criza

Duritatea conditiilor de creditare, ajustarea dobanzilor si incetinirea cresterii economice au influentat sectorul imobiliar european, care, la randul sau, este amenintat de o criza severa si de durata, informeaza AGERPRES. "Contextul este foarte daunator. Criza risca sa fie la fel de grava ca si cea din Statele Unite, Germania facand exceptie", estimeaza Veronique Riches-Flores, economist la banca franceza Societe Generale.

Cuvinte cheie: suta, preturilor, pana


Citeste mai mult...

A crescut numarul executarilor ipotecare in SUA, in iulie

Numarul locuintelor din Statele Unite ale Americii aflate in proces de executare ipotecara a crescut in iulie cu opt la suta fata de luna precedenta si cu 55 la suta comparativ cu perioada similara din 2007, a anuntat RealtyTrac, compania specializata in analizarea acestor date, citata de agentia EFE si preluata de Agerpres. La finele lui iulie, una din 464 locuinte din SUA se afla in una dintre etapele procesului de executare silita, a precizat compania, in raportul sau lunar.Aceste etape merg de la primirea primei notificari de intarziere a platii, pana la anunturile de licitatie publica pentru un imobil sau trecerea locuintei in proprietatea bancii.



Citeste mai mult...

Casa pasiva este mai calduroasa

Casele pasive sunt construite cu scopul principal de a aduce transferul termic cat mai aproape de zero, astfel incat sa mentina un echilibru termic si sa asigure, in acest fel, un climat interior confortabil atat vara, cat si iarna, fara a folosi o sursa conventionala de racire sau de incalzire, preluat de la AGERPRES. Conform unui comunicat al companiei DMI care citeaza specialisti, consumul de energie este mai mic, in cazul unui astfel de imobil, cu 70-80 la suta decat in cazul unei locuinte construite clasice. O casa cu transfer termic zero nu elimina noxe si, prin economia de energie, reduce substantial costurile de intretinere.


Citeste tot articolul Casa pasiva este mai calduroasa

Citeste mai mult...

Romania, locul trei in UE la capitolul constructii

Lucrarile de constructii au inregistrat, in Romania, in luna iunie 2008, o crestere in ritm anual de 12,7 la suta, cifra care plaseaza tara pe locul trei in Uniunea Europeana la acest capitol, potrivit datelor prezentate miercuri de de Oficiul pentru Statistica al Comunitatii Europene (Eurostat), preluate de Agerpres. Este un declin pentru sectorul constructiilor din Romania deoarece in luna mai 2008 Romania a inregistrat, pentru a treia luna consecutiv, cea mai mare crestere in ritm anual a lucrarilor de constructii (31,5 la suta) din Uniunea Europeana (UE27).



Citeste mai mult...

Piata imobiliara romaneasca va ramane atractiva

Pentru multe persoane, numele Romania si, in special, regiunea Transilvaniei, sunt asimilate imediat cu Dracula, comenteaza un amplu articol publicat pe site-ul cu informatii de afaceri NuWireInvestor. Castelul Bran, cunoscut drept Castelul lui Dracula, atrage 450.000 de turisti in fiecare an. Sursa citata aminteste si faptul ca acest castel a fost scos la vanzare pentru 78 milioane de dolari insa parlamentul a oprit aceasta tranzactie. "Acum ca a aderat la Uniunea Europeana, Romania a fost descoperita de un numar mai mare de turisti dar si de investitori imobiliari. Aderarea a determinat expansiunea economiei.

Cuvinte cheie: romania, potrivit, ani


Citeste mai mult...

Chiriile au ramas constante

Numarul ofertelor de inchirieri a crescut, fata de anul trecut, chiar si cu 100 la suta, in cazul apartamentelor cu trei camere, insa nivelul chiriilor a avut, in medie, o crestere nesemnificativa, se arata in raportul de monitorizare intocmit de anunturiparticulari.ro.De asemenea, fata de luna iunie, numarul de oferte pentru imobilele de inchiriat a crescut, in iulie, cu pana la 26,8 la suta, insa chiria medie a ramas constanta. Conform raportului mentionat, cresterea cea mai mare a ofertei, in luna iulie, a fost inregistrata la apartamentele cu patru camere, unde chiria medie a inregistrat cea mai mare scadere, de 4,5 la suta, preluat de la AGERPRES.

Cuvinte cheie: camere, suta, numarul

Citeste tot articolul Chiriile au ramas constante

Citeste mai mult...

Constructorii romani sustin ca sunt dezavantajati in competitia cu companiile straine

Constructorii romani sunt dezavantajati in mod evident la licitatiile pentru construirea unor drumuri, in competitia cu firmele straine, a declarat marti directorul companiei UMB Spedition, Dorinel Umbrarescu, pentru AGERPRES. "Suntem dezavantajati in licitatiile derulate de minister fata de constructorii straini si ni se spune ca astea sunt cerintele pentru derularea unor contracte cu finantare de la Banca Mondiala, BEI (nr Banca Europeana de Investitii) si BERD (nr Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare)", a spus Umbrarescu.



Citeste mai mult...

Pretul terenurilor in Bucuresti creste costul noilor locuinte

Un studiu polonez al companiei imobiliare Reas indica preturile ridicate ale terenurilor din Bucuresti ca fiind principala piedica in mentinerea la cote rezonabile a tarifelor din sectorul rezidential. Conform studiului citat, una dintre solutii pentru a combate preturile considerate exagerate de potentialii proprietari de locuinte ar fi construirea de cladiri inalte. Turnurile rezidentiale moderne sunt inexistente in Bucuresti, dar pot fi o alternativa interesanta, eliminand costul ridicat al terenului, care se rasfrange asupra pretului final.



Citeste mai mult...

Cooperare romano-germana pentru reabilitarea termica a locuintelor

Banca de promovare a Guvernului Federal German KFW intentioneaza sa sustina finantarea eficientei energetice in sectorul rezidential din Romania, se arata intr-un comunicat al Ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Reprezentantii MDLPL, ai KFW Bankengruppe - Banca de promovare a Guvernului Federal German, ai consiliilor locale, ai Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat si ai bancilor romanesti au participat la intalnirea cu tema "Stimularea pietei de creditare a asociatiilor de proprietari in scopul reabilitarii termice a cladirilor", potrivit AGERPRES.



Citeste mai mult...

35.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in 2008

Un numar de 35.233 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primele sapte luni ale acestui an, in crestere cu 11,6 la suta fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS), preluat de Agerpres. In luna iulie 2008, au fost eliberate 5.839 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 4,9 la suta fata de luna iunie 2008 si in crestere cu 5,7 la suta fata de luna iunie 2007.



Citeste mai mult...

Preturile lucrarilor de constructii vor scadea usor

Preturile lucrarilor de constructii se vor stabiliza in perioada august - octombrie (sold conjunctural de + 37 la suta), potrivi Institutului National de Satistica (INS), preluat de Agerpres. Conform estimarilor din luna august 2008, in activitatea de constructii se va inregistra o tendinta de crestere a volumului productiei (sold conjunctural +16 la suta ), corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +15 la suta). Pe ansamblul sectorului se preconizeaza o tendinta de stabilitate pentru numarul de salariati.



Citeste mai mult...

Re/Max Premier - noi investitii in Romania

Compania imobiliara clujeana Re/Max Premier, cea mai extinsa retea imobiliara din Romania, a fost desemnata de grupul britanic Obelisk International pentru identificarea de proiecte imobiliare, precum si a unor oportunitati de investitii sustenabile prin fondurile proprii puse la dispozitie de divizia Obelisk Finance, informeaza un comunicat al companiei remis duminica AGERPRES.



Citeste mai mult...

Cererea depaseste oferta pe piata imobiliara din Romania

Romania este in continuare "Europa nedescoperita" pe multe segmente ale pietei imobiliare romanesti cererea depasind oferta, sustin analistii in domeniu citati de Property Wire si preluati de Agerpres. Aderarea la Uniunea Europeana, un numar in crestere de turisti si cresterea investitorilor in sectorul imobiliar au facut ca primul semestru al acestui an sa fie o perioada buna pentru sectorul imobiliar. In plus, un numar crescut de companii multinationale precum GE si Procter&Gamble a sporit si mai mult atractivitatea Bucurestiului.



Citeste mai mult...

Romanii prefera apartamente de vacanta in Bulgaria

Romanii au cumparat pe litoralul bulgar, prin Bulgariainvest.ro, in primele opt luni ale acestui an, apartamente de vacanta in valoare totala de 3,764 milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere cu aproape 348 la suta fata de perioada similara a anului trecut, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul executiv al firmei, Andrei Muresanu. Cele mai multe achizitii au fost facute in Nisipurile de Aur, Balcic si Sunny Beach. "Preturile la apartamentele noi de lux, chiar daca sunt in crestere, sunt de trei-patru ori mai mici decat in Mamaia. Cel mai scump apartament a fost cumparat de un bucurestean care lucreaza in constructii de cladiri-office.

Cuvinte cheie: metri, euro, litoralul


Citeste mai mult...

Cinci companii mari aveau datorii de peste 240 milioane lei la bugetul asigurarilor pentru somaj

Compania Nationala a Huilei, Societatea Nationala a Carbunelui, UCM Resita, Moldomin si Eletroputere sunt principalele cinci companii mari cu datorii la bugetul asigurarilor pentru somaj, dupa prima jumatate a acestui an.Potrivit listei actualizate a marilor contribuabili cu datorii, publicata pe pagina de Internet a Ministerului Economiei si Finantelor, restantele cumulate ale celor cinci societati depaseau 242,27 milioane lei la finalul primului semestru din acest an.Compania Nationala a Huilei (CNH) este cel mai mare datornic la bugetul asigurarilor pentru somaj, cu obligatii restante de 184,406 milioane lei in prima jumatate a acestui an.

Cuvinte cheie: datorii, milioane, lei


Citeste mai mult...

Directia Apelor Mures va achizitiona diguri gonflabile

Seful Directiei Apelor Mures, David Csaba, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca institutia va achizitiona anul viitor inca 5 kilometri de diguri gonflabile, care si-au dovedit utilitatea in timpul recentelor inundatii de pe Prut si Siret.David Csaba a spus ca Directia Apelor Mures va investi suma de 1,2 milioane de euro din surse proprii in achizitionarea digurilor gonflabile, care au o baza de 3 metri si o inaltime de 1,30 metri.Institutia are aproximativ 700 metri de diguri gonflabile, achizitionate in 2006 prin programul WATMAN, si este printre putinele Directii ale Apelor din tara - alaturi de directiile din Arges si Jiu - care detine aceste hidrobaraje.



Citeste mai mult...

Electrocontact Botosani: pierderi de peste 670.000 lei in primul semestru

Producatorul de echipamente electrice Electrocontact Botosani a afisat pierderi de 679.462 lei in primul semestru al acestui an dupa ce, in primele trei luni, raportase un profit net de 3.100 lei, potrivit informatiilor financiare remise Bursei de Valori Bucuresti.In prima jumatate a anului trecut, compania a consemnat un profit net de 15.862 lei.In perioada ianuarie - iunie 2008, Electrocontact a inregistrat venituri totale de 6,742 milioane lei si cheltuieli totale de 7,389 milioane lei.Compania a realizat o cifra de afaceri care a depasit usor sase milioane lei.

Cuvinte cheie: lei, milioane, totale


Citeste mai mult...

Finantari de 291 milioane acordate de BCR Leasing, in primul semestru

BCR Leasing IFN a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, un volum total al bunurilor finantate de circa 291 milioane euro, vanzarile companiei fiind cu peste 65 la suta mai mari fata de perioada similara a anului trecut, informeaza banca.BCR Leasing si-a consolidat pozitia de leader, avand, in prezent, o cota de piata de circa 10 la suta, cu aproximativ unu la suta in fata companiei situata pe locul secund si la mai mult de doi la suta fata de urmatorii competitori. "Ne bucuram ca am reusit sa crestem puternic in continuare, in contextul in care piata de leasing din Romania a fost puternic influentata de factori interni si internationali, unii dintre ei mai putin previzibili.

Cuvinte cheie: leasing, suta, bcr


Citeste mai mult...

Venitul net al companiei Mol s-a cifrat la 717,6 milioane de dolari, in trimestrul 2

Profitul companiei energetice maghiare Mol a crescut in trimestrul doi de peste patru ori, datorita aprecierii forintului, care a redus datoriile in moneda euro ale grupului, echilibrand pierderile diviziei petrochimice, transmite Bloomberg. In perioada aprilie-iunie 2008, venitul net a crescut la 114,7 miliarde de forinti (717,6 milioane de dolari), sau 1.271 forinti pe actiune, fata de 26,9 miliarde de forinti, in urma cu un an. Rezultatele obtinute de Mol sunt peste asteptarile analistilor, care estimau un venit net de 109,1 miliarde de forinti. Vanzarile au crescut cu 52 la suta, la 921 miliarde de forinti.



Citeste mai mult...

Credit sindicalizat de 65 milioane euro pentru Era Shopping Park Oradea

Omilos Oradea a contractat un credit sindicalizat in valoare de 65 milioane euro pentru proiectul Era Shopping Park Oradea, imprumutul fiind facilitat de Banca Romaneasca - Membra a Grupului National Bank of Greece, Eurobank EFG Group si Bank of Cyprus, potrivit unui comunicat al companiei. Parte a investitiei totale de o suta de milioane euro, banii vor fi investiti pentru constructia Era Shopping Park Oradea, care se intinde pe 180.000 metri patrati, avand o suprafata construita de aproximativ 83.000 metri patrati.



Citeste mai mult...

Ikea estimeaza vanzari anuale de o suta milioane euro, din al treilea an de functionare

Ikea Romania va inregistra vanzari de o suta milioane euro, fara TVA, in trei - patru ani de functionare si vanzari cu TVA de 120 milioane euro, a declarat, marti, la o conferinta de presa, directorul general Ikea Romania, Cornel Oprisan. "In primul an de functionare, adica in anul fiscal 2007-2008, vanzarile Ikea Romania vor ajunge la 80 milioane euro, in urmatorii trei - patru ani estimam ca vanzarile anuale vor ajunge la o suta milioane euro fara TVA", a afirmat acesta. Oficialul Ikea nu exclude varianta deschiderii unui nou magazin in Bucuresti, precum si extinderea in tara. "Este posibil sa deschidem inca un magazin in Bucuresti, pentru ca piata ne permite acest lucru.



Citeste mai mult...

BNR ar putea majora rata dobanzii la 10,50 la suta pana la sfarsitul anului

Banca Nationala a Romaniei ar putea fi nevoita sa majoreze rata dobanzii de politica monetara pana la 10,50 la suta sau chiar mai mult, avand in vedere presiunile inflationiste si apropierea alegerilor, ceea ce va afecta politica fiscala, potrivit unei analize Citigroup, consultata de Agerpres. Potrivit Citigroup, Raportul trimestrial asupra inflatiei, prezentat de BNR in luna august, obliga banca centrala la noi majorari ale dobanzii de interventie. Citigroup avertizeaza asupra semnalelor de supraincalzire a economiei, de crestere a presiunilor inflationiste, si de majorare a cheltuielilor bugetare ca urmare a apropierii alegerilor.

Cuvinte cheie: suta, iulie, rata


Citeste mai mult...

BRD si Praktiker au lansat un nou card de credit

BRD Finance si Praktiker au lansat marti cardul Praktiker MasterCard, dedicat celor care doresc sa aiba acces la solutii complete pentru amenajarea casei si gradinii, informeaza BRD."Succesul inregistrat in cazul actualului card Praktiker-BRD Finance, card proprietar, a determinat initierea proiectului de lansare pe platforma MasterCard, fiind adaugate mai multe beneficii si extinzandu-se aria de utilizare.



Citeste mai mult...

Valoarea activelor nete ale fondurilor BT - 103,97 milioane lei

Valoarea activelor nete ale fondurilor deschise de investitii administrate de Banca Transilvania (BT) era de peste 103,97 milioane lei la data de 11 august, potrivit datelor comunicate de BT si preluate de Agerpres. Activele nete ale fondului BT Clasic totalizau 27,02 milioane de lei, iar numarul unitatilor de fond aflate in circulatie era 2,127 milioane, detinute de 353 investitori.

Cuvinte cheie: suta, lei, milioane


Citeste mai mult...

Sindicalisti din BCR participa la o actiune de protest

Unii angajati ai BCR participa, incepand de miercuri, la o actiune de protest, programata pentru trei zile, in urma unei decizii a Federatiei Sindicatelor Independente (FSI) din BCR, a anuntat purtatorul de cuvant al bancii, Corneliu Cojocaru, intr-un comunicat remis AGERPRES. Actiunea consta in purtarea unei banderole albe (geva japoneza) de catre membrii de sindicat, cu continuarea lucrului. Potrivit unei informari primite marti de conducerea bancii, de la Federatia Sindicatelor Independente din BCR, actiunea de protest a fost organizata deoarece sindicalistii nu au primit raspuns la solicitarile lor.

Cuvinte cheie: bcr, bancii, fsi


Citeste mai mult...

Profitul Rompetrol Well Services a crescut cu peste 44 la suta, in primul semestru

Rompetrol Well Services a obtinut, in primul semestru, un profit net de 12,923 milioane lei, cu 44,1 la suta mai mare fata de cel din perioada similara din 2007, potrivit unui raport al companiei, preluat de Agerpres. Cifra de afaceri a companiei la 47,29 milioane lei, de la 39,968 milioane lei. Totodata, veniturile din exploatare au totalizat 47,798 milioane lei, fata de 40,164 milioane lei anul trecut, in timp ce cheltuielile de exploatare au atins 32,694 milioane lei, in crestere de la 31,342 milioane lei. Astfel, veniturile totale au urcat de la 42,060 milioane la 48,407 milioane lei, iar cheltuielile totale au crescut de la 31,354 milioane lei, la 33,235 milioane lei lei.



Citeste mai mult...

Energopetrol a afisat un profit net de 5.883 lei in primul semestru

Compania Energopetrol a afisat un profit net de 5.883 lei in primul semestru al acestui an, in scadere de aproape 20 de ori comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit informatiilor financiare remise Bursei de Valori Bucuresti si preluate de Agerpres. In primul semestru al anului trecut compania raporta in profit net in valoare de 101.041 lei. In perioada ianuarie - iunie 2008, Energopetrol Campina a realizat venituri totale de 9,026 milioane lei si a efectuat cheltuieli de 9,011 milioane lei. Cifra de afaceri a depasit 8,486 milioane lei.



Citeste mai mult...

AVAS: Contractul de privatizare a SC Fortus Iasi SA a fost desfiintat

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ a decis desfiintarea contractului de privatizare a SC Fortus Iasi SA pentru nerealizarea obligatiilor contractuale asumate de catre cumparatorul SC Metalexportimport SA Bucuresti, informeaza AVAS, preluat de Agerpres. "Nu am tolerat si nu vom tolera rau platnicii. Data de 11 august 2008 a reprezentat ultimul termen pana la care Metalexportimport mai putea sa-si respecte clauzele si investitiile asumate prin contractul de privatizare. Nu a facut-o, iar AVAS are responsabilitatea viitorului acestei societati si a oamenilor de acolo.

Cuvinte cheie: avas, euro, 2008


Citeste mai mult...

Severstal achizitioneaza PBS Coals

Cel mai mare producator de otel din Rusia, Severstal, a convenit preluarea companiei PBS Coals pentru 1,3 miliarde dolari, achizitie care ii va permite alimentarea cu carbune cocsificat a operatiunilor sale din SUA, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres. Severstal, condusa de miliardarul rus Alexei Mordashov, urmeaza exemplul ArcelorMittal si Posco, care au achizitionat mine de carbune dupa un an in care otelul si carbunele si-au dublat preturile. Cererea pentru materii prime este in crestere in conditiile in care producatorii de otel sporesc productia pentru a satisface cererea din China si India.

Cuvinte cheie: severstal, otel, pbs


Citeste mai mult...

Profitul CEC Bank a scazut in primul semestru

Profitul brut al CEC Bank a scazut cu 44 la suta, de la 57 milioane lei, in primul semestru din 2007, la 32 milioane lei, in prima jumatate din 2008, pe fondul constituirii unui volum sporit de provizioane, dar si a unor cheltuieli planificate, legate de lansarea noii imagini, informeaza CEC Bank, conform Agerpres. Activele bancii au crescut in primul semestru al anului cu aproape 14 la suta, ajungand la 12,4 miliarde lei, cu 55 la suta mai mult decat la 30 iunie 2007.Cota de piata a CEC Bank s-a majorat de la 4,2 la suta la sfarsitul anului la 4,42 la suta la 30 iunie 2008, inregistrand pentru prima oara in ultimii ani un trend crescator cert.

Cuvinte cheie: suta, lei, miliarde


Citeste mai mult...

Petrom infirma renegocierea comisionului pentru distribuirea rovinietelor

Petrom nu a cerut in niciun moment renegocierea valorii comisionului pentru distribuirea rovinietelor, afirma reprezentantii companiei in replica la acuzatiile ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, potrivit carora compania ar intarzia distribuirea rovinietelor pentru a obtine majorarea comisionului. Potrivit AGERPRES, toate crizele de roviniete in decursul timpului au fost cauzate de aprovizionarea defectuoasa din partea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).



Citeste mai mult...

KFC - profit de 18 milioane de euro

Lantul de restaurante KFC a obtinut in primele sase luni ale anului 2008 o cifra de afaceri de peste 18 milioane de euro, cu o crestere de peste 49 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei remis AGERPRES. Rezultatele financiare anuntate de oficialii companiei se datoreaza in mare parte deschiderii a sapte noi restaurante. in prezent, brandul se afla pe piata romaneasca cu 30 de restaurante, in care lucreaza peste 1.200 de angajati. In medie, pe zi, in toate cele 30 de locatii KFC se vand aproximativ 1,7 tone de aripioare picante, peste trei tone de Crispy Strips si peste doua tone de bucati de pui.



Citeste mai mult...

Ropharma SA - profit de 50%

Societatea farmaceutica Ropharma SA Brasov a inregistrat un profit net de 221.509 lei, in primul semestru al anului, in crestere cu 50 la suta fata de perioada similara din 2007, potrivit AGERPRES. Cifra de afaceri a depasit in perioada mentionata 38,3 milioane lei, in crestere cu 38 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2007. Aceasta crestere este cu 22 la suta peste nivelul cresterii pietei farmaceutice, in conditiile in care piata de retail a avansat cu 16 la suta.


Citeste tot articolul Ropharma SA - profit de 50%

Citeste mai mult...

Carrefour - vanzari de 61,95 miliarde de dolari

Vanzarile Carrefour, al doilea retailer pe plan mondial dupa Wal-Mart, au crescut in prima jumatate a anului cu opt la suta, la 41,94 miliarde de euro (61,95 miliarde de euro), transmite AGERPRES. Compania franceza isi mentine tinta de vanzari pentru acest an dupa ce Jose Luis Duran, presedintele Carrefour, s-a declarat multumit de "performanta puternica" din perioada ianuarie-iunie 2008. "Intr-un mediu economic nesigur si schimbator, implementarea planului operational pe care l-am anuntat in iulie ma face sa fiu increzator ca ne vom indeplini obiectivele din 2008", a afirmat presedintele Carrefour.



Citeste mai mult...

Alumil Milonas - profit de 20,1%

Grupul elen Alumil Milonas, care detine Alumil Rom Industry, cea mai mare companie din Romania in sectorul furnizarii si procesarii profilelor din aluminiu, a anuntat joi un profit in crestere cu 20,1 la suta in primul semestru din 2008 fata de prima jumatate a anului trecut, pe fondul unor vanzari mai mari cu 2,3 la suta. Vanzarile au crescut in perioada de referinta de la 137,8 milioane euro la 141 milioane euro, iar profitul brut a urcat de la 31,3 milioane euro la 37,6 milioane euro, in timp ce profitul operational (EBITDA) s-a majorat cu 5,8 la suta, de la 20,7 milioane euro la 21,9 milioane euro. Castigul pe actiune a coborat usor, de la 0,22 euro la 0,21 euro, conform AGERPRES.

Cuvinte cheie: euro, milioane, suta

Citeste tot articolul Alumil Milonas - profit de 20,1%

Citeste mai mult...

100 de firme au solicitat sprijin financiar

Un numar de 102 firme au solicitat, pana vineri, sprijin financiar pentru implementarea standardelor internationale, potrivit informatiilor publicate de Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL). Alocarea financiara pentru acest apel de proiecte este de 4,1 milioane euro, potrivit AGERPRES. Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil acordat pentru o firma este de 200.000 euro, echivalent in lei.



Citeste mai mult...

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Grup Dezvoltare Retele de catre Gazoline Magic

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de SC Gazoline Magic SRL, prin dobandirea controlului unic asupra SC Grup Dezvoltare Retele SA, informeaza AGERPRES. Autoritatea romana de concurenta a analizat aceasta operatiune prin prisma prevederilor Legii concurentei nr. 21/1996 si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice. Consiliul Concurentei a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediul concurential normal pe pietele relevante identificate.



Citeste mai mult...

Investitori italienii s-au retras din competitie

Grupul de investitori italieni care vroia sa preia compania aeriana nationala Alitalia a anuntat vineri ca se retrage de la negocieri, dat fiind faptul ca nu mai sunt intrunite conditiile pentru continuarea discutiilor, a precizat un purtator de cuvant, transmite AGERPRES. Alianta investitorilor italieni, botezata Compania Aeriana Italiana (Cai), "a luat act dupa sapte zile de intalniri ca nu mai exista conditii pentru continuarea discutiilor", a declarat purtatorul de cuvant.



Citeste mai mult...

Trezoreria americana si Rezerva federala negociaza preluarea Lehman

Brothers, sustine presa americana Trezoreria americana si Rezerva federala au intervenit in dosarul Lehman Brothers si conduc negocieri cu mai multi investitori privati in ideea de a ajunge la un acord de preluare a bancii de investitii pana la finele saptamanii, informeaza AGERPRES. Detaliile operatiuni nu au fost inca finalizate, insa obiectivul autoritatilor de la Washington este sa ajunga la un acord pana duminica seara, inainte de deschiderea pietele financiare din Asia, subliniaza publicatiile Washington Post si Wall Street Journal.



Citeste mai mult...

Din 2009, firmele de constructii vor fi certificate

Firmele care vor construi in sectorul public vor fi supuse unei certificari, incepand din anul 2009, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor Horia Irimia. Certificatul va fi acordat pe baza unor criterii tehnice, luandu-se in considerare dotarea firmei, specialistii pe care ii are si experienta, conform AGERPRES. "Certificatul va fi acordat pe baza unor criterii tehnice, intre care dotarea, specialistii, ce lucrari similare a mai facut. O firma care a facut un podulet nu poate sa vina apoi sa faca un pod peste Dunare.



Citeste mai mult...

UE sustine dezvoltarea institutiilor de microcreditare

Corespondentul Agerpres, Petronela Gruev, transmite: Pentru a sprijini dezvoltarea microcreditarii in UE, Comisia Europeana a creat un nou instrument, denumit JASMINE (Joint Action to Support Micro-Finance Institutions IN Europe), menit a sprijini institutiile ne-bancare ce ofera microfinantare, pentru a favoriza astfel cresterea economica si ocuparea in statele membre, conform AGERPRES.Institutiile de microfinantare (MFI) sunt institutii financiare nebancare, care acorda imprumuturi mici acelor persoane fizice care doresc sa lucreze pe cont propriu sau la domiciliu, dar care nu se califica pentru obtinerea unui credit bancar.



Citeste mai mult...

Egger a sosit in Romania

Deschiderea celei de-a 16-a fabrici a Grupului Egger, prima din Romania, printr-o investitie de 210 milioane euro, aduce consolidarea pozitiei grupului pe piata Europei de Est in segmentul producerii materialului lemnos, a precizat vineri, Mechael Egger, presedintele consiliului de administratie al grupului austriac, informeaza AGERPRES."Fabrica de la Radauti aduce compania Egger in mijlocul actiunii, pe pietele din Moldova, Polonia, Bulgaria, Serbia, Ucraina si chiar de tarile din Rusia. Pe langa aceste piete in plina crestere sunt acoperite si pietele din Grecia, Slovacia, tarile Baltice, Turcia, Macedonia si Orientul Apropiat.


Citeste tot articolul Egger a sosit in Romania

Citeste mai mult...

KPMG a castigat licitatia pentru Fondul Proprietatea

Compania de consultanta financiar-contabila KPMG Romania a castigat licitatia organizata de Fondul Proprietatea pentru selectarea firmei care va intocmi situatiile financiare individuale si consolidate ale Fondului, in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara /IFRS/, potrivit AGERPRES.Fondul Proprietatea a primit pana la termenul limita doua oferte pentru aceasta licitatie, din partea KPMG Romania si BDO Conti Audit, iar procedura de selectie prin licitatie deschisa a fost finalizata joi, 11 septembrie. Fondul ar putea fi listat la bursa in prima jumatate a anului 2009, conform ultimelor estimari ale autoritatilor.



Citeste mai mult...

Egger investeste in protectia mediului

Grupul Egger a fost nominalizat pentru Premiul European privind Investitiile in domeniul Mediului, a precizat vineri, Michael Egger, presedintele Consiliului de Administratie al producatorului de material lemnos Egger, care a deschis o fabrica la Radauti, preluat de Agerpres. Potrivit acestuia, investitiile anuale pentru protectia mediului si pentru dezvoltarea durabila a padurilor se ridica la cateva zeci de mii de euro. "Investitiile in implementarea noilor tehnologi si procese de productie care protejeaza mediul ne asigura competitivitatea si dezvoltarea viitoare a companiei. In prezent derulam o investitie de 55 milioane de euro in noua linie de productie din Rion, Franta.



Citeste mai mult...

Rompetrol Rafinare - imprumut de 13 milioane RON

Rompetrol Well Services (PTR) a acordat un imprumut in valoare de 13 milioane de lei, pe o durata de 60 de zile, companiei Rompetrol Rafinare, pentru finantarea nevoilor curente de trezorerie, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti si preluat de Agerpres. Compania Rompetrol Rafinare, principala entitate a Grupului Rompetrol, a obtinut, in prima jumatate a anului 2008, o cifra de afaceri de 2,42 miliarde dolari, in crestere cu 75 la suta fata de primul semestru din 2007. Segmentul de rafinare a atins, in prima jumatate a anului, un record istoric de materie prima procesata (2,3 milioane tone), in crestere cu 29 procente fata de semestrul I 2007.



Citeste mai mult...

Pagube de 14 milioane lei pentru Carpatcement

Pagubele produse in urma accidentului feroviar, de vineri dimineata, de la societatea Carpatcement sunt estimate de reprezentantii companiei la 14 milioane de lei, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al societatii, Bogdan Arnautu. El a precizat ca au fost avariate 42 de vagoane, din care 30 de vagoane deraiate, si 50 de metri de linie de cale ferata. Cele doua trenuri naveta, unul incarcat cu calcar si altul gol, aflat in statia de descarcare s-au ciocnit pe linia ferata la statia CF uzinala Tasca. Accidentul s-a produs in timpul unui transport de la cariera de calcar Bicaz Chei catre fabrica de ciment de la Tasca, in jurul orei 3,00.



Citeste mai mult...

AVAS prelungeste valabilitatea ofertei pentru Avioane Craiova

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit pana la data de 29 septembrie termenul de valabilitate a ofertei pentru compania Avioane Craiova, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis AGERPRES. Potrivit AVAS, decizia de prelungire cu 15 zile a valabilitatii ofertei de vanzare are ca scop finalizarea negocierilor cu ofertantul desemnat castigator, compania ceha AERO Vodochody. Legea 137/2002 prevede ca institutia publica implicata in privatizare poate prelungi succesiv, cu perioade de maximum 30 de zile, dar care cumulate sa nu depaseasca 180 de zile, termenul de valabilitate a ofertei de vanzare.

Cuvinte cheie: avioane, euro, aero


Citeste mai mult...

SC Constructii Aeronutice SA-Brasov a intrat in greva

Salariatii societatii brasovene de Constructii Aeronautice SA au declansat, luni dimineata, o greva spontana, revoltati de faptul ca administratia refuza sa le plateasca salariile de aproximativ doua luni, (lichidarea aferenta lunii iulie si avansul si lichidarea pentru luna august), a declarat pentru AGERPRES liderul sindical suba Arpad. "Cei 150 de angajati au luat decizia, unanima, de a opri lucrul incepand cu ora 8.00 fara a urma pasii legali necesari pentru declansarea unui astfel de conflict de munca si exista posibilitatea ca protestul sa se intinda pe o perioada mai lunga de timp", sustine liderul sindical.



Citeste mai mult...

Cel mai mare fond european vizeaza Romania

Cel mai mare fond european de investitii specializat in agricultura, care va fi lansat luni, vizeaza achizitii de terenuri arabile in tarile din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, potrivit AGERPRES. Fondul este finantat de compania germana de investitii Palmer Capital Partners si de compania britanica Bidwelles, circa 300 milioane de euro urmand sa fie investite in terenuri arabile din Romania, Polonia, Ungaria si Republica Ceha, precum si in unele terenuri din vestul Europei.



Citeste mai mult...

Alitalia se afla in pragul colapsului

Compania aeriana italiana Alitalia se afla in pragul colapsului, conducerea operatorului nefiind capabila sa asigure finantare companiei si chiar kerosenul necesar pentru efectuarea zborurilor, informeaza AP si AFP, preluate de Agerpres. Creditorii companiei bat deja la usa acesteia, fondurile sunt la limita, iar carburantul pe care Alitalia il are in stoc ajunge doar pentru zborurile de duminica. Comisarul extroardinar desemnat de guvernul italian pentru redresarea companiei, Augusto Fantozzi, a aratat ca "lucrurile sunt foarte grave", la finalul intalniri de sambata cu sindicatele.



Citeste mai mult...

Azomures garanteaza un credit pentru Chimpex SA

Actionarii producatorului de ingrasaminte chimice Azomures Targu Mures au aprobat luni garantarea de catre companie a unui imprumut de 12,1 milioane dolari acordat de sucursala din Londra a bancii Landesbank Baden-Wurttemberg firmei Chimpex SA, unde Azomures este actionar majoritar, conform Agerpres. "Se aproba garantarea de catre S.C. Azomures S.A., prin intermediul unei garantii corporatiste sub forma de contract de fideiusiune, a imprumutului acordat in favoarea S.C. Chimpex S.A. la care S.C.



Citeste mai mult...

Nabucco se bucura in continuare de sprijin

Europa continua sa sprijine puternic proiectul gazoductului Nabucco, destinat diversificarii surselor de aprovizionare cu energie ale blocului comunitar, a declarat luni presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la sfarsitul discutiilor cu prim-ministrul ungar, Ferenc Gyurcsany, transmite AGERPRES. "Ideea noastra este ca avem nevoie de mai multa si nu de mai putina interconectare in Europa. Exista un sprijin puternic pentru Nabucco. Exista unele dificultati cu acest proiect insa majoritatea statelor declara cu sunt interesate in dezvoltarea proiectului Nabucco", a spus Jose Manuel Barroso.

Cuvinte cheie: nabucco, gaze, europa


Citeste mai mult...

INA considera acceptabila oferta MOL

Echipa manageriala de la compania petroliera croata INA a decis sa sprijine o oferta publica venita de la grupul petrolier ungar MOL, companie care vrea sa preia pachetul majoritar de actiuni la INA cu o oferta de 2.800 kuna pe actiune, a declarat luni pentru Reuters o sursa din conducerea companiei croate, preluata de Agerpres. "Date fiind actualele conditii de business apreciem ca oferta venita de la MOL este acceptabila", a declarat sursa sub protectia anonimatului. Membrii echipei manageriale de la INA au decis sa vanda doar o parte din actiunile pe care le detin si sa pastreze restul, potrivit evaluarii oficiale a ofertei, evaluare ce urmeaza sa fie data publicitatii marti.

Cuvinte cheie: ina, mol, actiunile


Citeste mai mult...

Parlamentul Albaniei a aprobat vanzarea companiei petroliere ARMO

Parlamentul Albaniei a aprobat vanzarea a 85 la suta din actiunile companiei petroliere ARMO unui consortiu americano-elvetian, transmite AGERPRES. In luna iunie, un grup americano-elvetian a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni detinut de statul albanez la compania petroliera nationala ARMO, cu o oferta de 125 milioane euro (197,6 milioane dolari). Grupul care a castigat licitatie pentru preluarea companiei petroliere nationale albaneze este compus din Refinery Associates, cu sediul in Texas, si societatile elvetiene Anika Enterprises SA si Mercuria Energy Group Ltd.

Cuvinte cheie: milioane, euro, armo


Citeste mai mult...

Capitalul VES Sighisoara ajunge la 9,331 milioane lei

Capitalul social al VES Sighisoara a fost majorat cu 691.200 lei, de la 8,64 milioane lei, la peste 9,331 milioane lei, conform unui comunicat remis de companie Bursei de Valori Bucuresti si preluat de Agerpres. Capitalul social a fost majorat cu un numar de 6,912 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei/actiune. Majorarea s-a efectuat proportional pentru toti actionarii inscrisi in registrul emitentului la data de 8 mai 2008, indicele de alocare fiind de 0,07999985.

Cuvinte cheie: milioane, lei, suta


Citeste mai mult...

Porsche Romania a lansat noile modele A3 si A3 Sportback, cu preturi de la 19.800 euro cu TVA

Potrivit, Porsche Romania a lansat vineri noua generaţie a modelului A3 si A3 Sportback, cu cinci motorizari pe benzina si trei diesel, preturile pornind de la 19.800 euro cu TVA.Gama de motorizare pe benzina cuprinde propulsorul de 1,6 litri cu 102 Cai Putere (CP), 1,4 litri cu 125 CP, 1,8 litri cu 160 CP, 2 litri cu 200 CP si 3,2 litri cu 250 CP.

Cuvinte cheie: litri, unitati, audi


Citeste mai mult...

Equest va investi circa 45 milioane de euro intr-un parc de retail la Ploiesti

Conform, Equest Balkan Properties, companie specializata in investitii in sectorul imobiliar din Europa de Sud-Est, inclusiv in Romania, va investi circa 45 de milioane de euro intr-un parc de retail la Ploiesti, cu o suprafata inchiriabila de circa 33.000 de metri patrati. "Am achizitionat un teren de opt hectare in zona de sud a Ploiestiului, unde nu este anuntat inca niciun alt proiect de acest tip.



Citeste mai mult...

Holdingul Energetic Bulgar va avea active de 4,3 miliarde de euro

Ministerul Energiei si Economiei din Bulgaria a decis joi sa infiinteze Holdingul Energetic Bulgar (EHC), iar toate actele necesare au fost trimise la Registrul Comertului, transmite AGERPRES. Din EHC fac parte cinci companii de stat: the National Electric Company (NEK), centrala nucleara de la Kozloduy, Bulgargaz Holding (compania nationala de distributie a gazelor naturale), Maritsa East Mines (cea mai mare companie miniera din Bulgaria), termocentrala Maritza East 2.



Citeste mai mult...

Borbely, impotriva preluarii batalului Azomures de municipalitate

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca este impotriva preluarii iazului batal cu deseuri chimice de la SC Azomures SA de catre Primaria Targu Mures, informeaza AGERPRES. "Combinatul (Azomures - n.r.), asa cum are prevederi in contract, sa ecologizeze acea bomba ecologica, nu sa scape de acel batal dand 2 milioane de euro, cand numai studiul pentru a analiza acel batal ar trebui sa coste, am inteles, peste 1 milion de euro. Va inchipuiti atunci cat costa decontaminarea. In necunostinta de cauza s-a facut aceasta propunere" - a sustinut ministrul.



Citeste mai mult...

OTP Ungaria si PKO Polonia ar putea realiza un schimb de actiuni, fiind anticipata o fuziune

Bancile OTP Bank (Ungaria) si PKO BP (Polonia) ar putea realiza un schimb de actiuni care ar anticipa o fuziune intre cele doua institutii financiare, potrivit unei surse apropiate Trezoreriei de la Varsovia, citata de ziarul Puls Biznesu, preluat de Reuters."Este analizata oportunitatea unui schimb de actiuni. Aceasta operatiune este considerata primul pas al unei alte etape, posibil o fuziune", potrivit sursei citate de ziarul polonez.Potrivit, directorul general al OTP, Sandor Csanyi, va sustine luni o conferinta de presa in capitala Poloniei.

Cuvinte cheie: otp, pko, banca


Citeste mai mult...

Grupul Rompetrol a preluat 6,52% din actiunile rafinariei Vega prin oferta publica de cumparare

Grupul Rompetrol a preluat 6,52% din actiunile Rompetrol SA, operatorul rafinariei Vega din Ploiesti, in cadrul ofertei publice de cumparare, pentru 29,5 milioane lei, majorandu-si participatia la 98,98% din capitalul companiei, relateaza.Grupul Rompetrol a derulat, in perioada 29 iulie-29 septembrie, o oferta publica de cumparare de actiuni la Rompetrol SA, prin care a vizat achizitia titlurilor pe care nu le controla la companie, respectiv 7,54% din capital.



Citeste mai mult...

Distrigaz Sud: Mentinerea preturilor la gaze creste pierderile si afecteaza investitiile companiei

Decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) de a nu majora preturile gazelor naturale de la 1 octombrie va determina o crestere a pierderilor Distrigaz Sud si, daca situatia se prelungeste, va fi afectata politica de investitii pentru dezvoltarea si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor (receptie, consiliere, produse noi), modernizarea cladirilor si a mijloacelor tehnice, informeaza AGERPRES.Distrigaz Sud a solicitat ANRE majorarea pretului de vanzare a gazului natural cu 12 la suta, incepand cu 1 octombrie 2008.



Citeste mai mult...

Grupul Riff anunta mentinerea tarifelor de consultanta financiara

Companiile din grupul Riff nu isi vor modifica tarifele la serviciile de consultanta financiara ca urmare a crizei financiare de pe pietele internationale, desi, pentru urmatoarea perioada, grupul se asteapta la o crestere a cererii pe anumite segmente, se arata intr-un comunicat al Riff Holding International remis AGERPRES. "Atunci cand unele sectoare ale afacerilor financiare sunt in criza, altora le merge de multe ori mult mai bine ca inainte.



Citeste mai mult...

LUKoil vrea o divizie care sa actioneze in sectorul energiei electrice

Grupul petrolier rus LUKoil si-a majorat luni participatia pe care o detine la producatorul de electricitate TGK-8, de la 82,3 la 95,4 procente, si va crea o noua subsidiara care va gestiona activele sale din sectorul productiei de energie electrica, transmite AGERPRES. Noua subsidiara, denumita LUKOIL Power Generation Ltd, va fi controlata in totalitate de LUKoil, al doilea producator de petrol din Rusia. Anul trecut, firma de investitii IFD Capital, ai carui principali actionari sunt presedintele Lukoil, Vagit Alekperov si vice-presedintele Leonid Fedun, a preluat pachetul majoritar de actiuni la TGK-8 pentru 1,7 miliarde dolari.



Citeste mai mult...

Alitalia salvata dupa 20 de luni de negocieri

Procesul de privatizare a companiei aeriene Alitalia s-a incheiat odata cu vanzarea catre grupul de intreprinzatori italieni, procesul necesitand 20 de luni de negocieri, doua guverne, cel al progresistului Romano Prodi si cel al conservatorului Silvio Berlusconi, timp in care compania a ajuns in pragul falimentului, informeaza AGERPRES. Compania aeriana, care a acumulat, pana la 31 decembrie 2007, o datorie de 1,164 miliarde euro, va fi divizata si partea rentabila, formata din active si rute, va trece in mainile companiei Aeriene Italiene (CAI).



Citeste mai mult...

BRM propune MEF ca achizitiile de cereale pentru rezervele statului sa se faca prin bursa

Bursa Romana de Marfuri /BRM/ a propus Ministerului Economiei si Finantelor /MEF/ ca refacerea rezervelor statului prin achizitii de cereale de la producatorii agricoli sa implice mecanismele BRM, informeaza un comunicat al bursei, preluat de Agerpres. Noua conducere a BRM s-a intalnit marti cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, fiind abordata si problematica dificila a consolidarii unei piete reale a cerealelor, bazata pe cerere si oferta.

Cuvinte cheie: brm, marfuri, piata


Citeste mai mult...

Camera de Comert a Marii Britanii anticipeaza o recesiune

Economia Regatului Unit va intra in recesiune in urmatoarele 6 - 9 luni, a anticipat Camera de Comert Britanica (BCC) in ultimele sale previziuni trimestriale publicate duminica seara, informeaza AFP preluat de Agerpres. Perspectiva unei crize de amploare suferita de tari la inceputul anilor "90 poate fi, insa, exclusa, a estimat BCC. In acelasi timp, organizatia a avertizat ca numarul somerilor va creste la aproximativ 300.000 in 2-3 ani, pentru a se apropia ulterior de doua milioane. "Previziunile noastre trimestriale indica o inrautatire semnificativa a perspectivelor economice pentru Marea Britanie.

Cuvinte cheie: recesiune, bcc, camera


Citeste mai mult...

Activele nete ale SIF-urilor au scazut

Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci societati de investiti financiare /SIF/ a fost la finele lunii iulie 2008 de 9,877 miliarde lei, in scadere cu 2,7 la suta fata de luna anterioara, si mai mic cu 16,5 la suta fata de finele anului 2007, informeaza Asociatia Administratorilor de Fonduri (fosta UNOPC), confirm Agerpres. Exprimat in moneda europeana, nivelul activelor nete la sfarsitul primelor sapte luni ale anului in curs a fost de 2,7 miliarde euro, in scadere cu 0,01 milioane euro comparativ cu finele primului semestru din 2008. Toate cele cinci SIF au inregistrat corectii, de la minus 1,58 la suta la SIF Banat-Crisana la minus 3,79 la suta la SIF Moldova.

Cuvinte cheie: suta, sif, lei


Citeste mai mult...

Contracte de 19 milioane lei, la bursa din Sibiu

Pe piata derivatelor de la Sibiu au fost consemnate, joi, 11.843 contracte futures si options incheiate din 1.805 tranzactii a caror valoare s-a ridicat la 19,26 milioane de lei, potrivit AGERPRES. Topul de lichiditate al zilei a fost dominat de DESIF 5, simbol preferat pentru 7.607 contracte. DESIF 5 septembrie au evoluat intre un minim de 1,62 si un maxim de 1,695 lei si au fost cotate la 1,635 lei/actiune, in scadere cu 6,5 bani. Pentru finalul anului DESIF 5 valorau 1,75 lei/titlu in scadere cu 4,69 bani. Pentru iunie anul viitor pretul a scazut cu 5,27 bani ajungand la 1,9523 lei/actiune. Pe locul secund s-au pozitionat DESIF 2 cu 3.720 contracte.

Cuvinte cheie: desif, bani, lei


Citeste mai mult...

Bank Leumi Romania lanseaza depozitul aniversar

Bank Leumi Romania a lansat depozitul aniversar in lei cu dobanda fixa de 20 la suta pe an, marcand cei doi ani de prezenta pe piata financiar-bancara romaneasca, informeaza un comunicat al bancii, preluat de Agerpres. Depozitul este dedicat persoanelor fizice si poate fi constituit pe termen de o luna. La constituirea depozitului, clientii Bank Leumi pot opta pentru momentul expirarii depozitului fie pentru constituirea unui depozit standard pe termen de o luna cu prelungire automata, fie pentru transferul banilor in contul curent, la expirarea termenului.

Cuvinte cheie: leumi, bank, romania


Citeste mai mult...

Inflatia va incetini in Europa Centrala si de Est pana in 2009

Increderea investitorilor in Europa Centrala si de Est a crescut usor in august in conditiile in care economistii si investitorii se asteapta la scaderea ratei dobanzii si a inflatiei si la aprecierea indicilor pietelor de capital din regiune, se arata intr-un studiu realizat de ZEW si Erste Bank, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres. Indexul asteptarilor analistilor si investitorilor in aceasta regiune, in urmatoarele sase luni, a crescut usor, la minus 31,3 in august, de la minus 31,4 in iulie, potrivit studiului efectuat de ZEW (Centrul European pentru Cercetare Economica) si Erste Bank.



Citeste mai mult...

Barclays va prelua unele active detinute de Lehman Brothers in SUA, pentru 1,75 miliarde dolari

Grupul britanic Barclays a incheiat un acord cu Lehman Brothers, prin care va prelua unele dintre principalele active detinute de banca americana in SUA, in schimbul sumei de 1,75 miliarde de dolari, transmite Reuters preluat de.Banca americana de investitii Lehman Brothers a solicitat, luni, protectie din partea autoritatilor sub legea falimentului.



Citeste mai mult...